Butiken stängd tills vidare. Fyll gärna i ANMÄLAN TILL NYHETSBREV – Vi meddelar där när verksamheten är igång!

Drömmen om egen pool realiseras enkelt

För de som längtar efter en egen pool är en ovanmarkspool en övervägande fördelaktig och prisvärd lösning. I denna artikel ska vi utforska fördelarna med att bygga en pool ovan mark och vad du bör tänka på när du följer din dröm om en svalkande oas i din trädgård.

Skapandet av Drömmen

Sommaren är tiden när våra trädgårdar blir en förlängning av vårt hem, och en dröm som många av oss har är att ha vår alldeles egna pool där vi kan skapa minnen för livet. Poolen representerar så mycket mer än bara ett vattenhål i trädgården. Den är en plats för återhämtning, en arena för lek och skratt, och en katalysator för nära relationer med familj och vänner. Men när vi börjar utforska möjligheten att förverkliga denna dröm står vi inför en vägspärr – den traditionella inbäddade poolen. Att bygga en traditionell inbäddad pool är ofta synonymt med dyra investeringar, tidskrävande processer och obehagliga överraskningar i form av omfattande markarbeten. Schaktning och grävning kan snabbt dränera våra budgetar och tålamod, och de ibland komplicerade byggtekniska kraven kan kasta skugga över vårt längtansfulla hopp om en egen pool. Men det är här ovanmarkspoolen träder in som en räddande ängel, bäraren av en lösning som inte bara är ekonomiskt överkomlig, utan också smidig och praktisk. Istället för att gräva ner poolen i marken och konfrontera de komplexiteter som detta medför, placerar vi poolen ovan mark – på en plattform av drömmar. Denna enkla handling minskar de tekniska utmaningarna och kostnaderna dramatiskt, vilket gör vår dröm om en pool mer tillgänglig än någonsin tidigare. Låt oss fördjupa oss i dessa fördelar för att förstå varför en ovanmarkspool kan vara den perfekta lösningen för din trädgård och din dröm om den ultimata sommaren.

Fördelar med ovanmarkspool

1. Kostnadseffektivitet

Att bygga en ovanmarkspool är betydligt billigare än att bygga en inbäddad pool. Du sparar pengar på markarbeten, schaktning och andra byggkostnader. Det betyder att du kan njuta av en pool utan att spräcka din budget.

2. Snabb Installation

Ovanmarkspooler är relativt enkla att montera och kräver inte månader av arbete som en inbäddad pool kan göra. Du kan ofta ha din ovanmarkspool redo att användas på några dagar, vilket gör det till ett snabbt sätt att förverkliga din dröm om en egen pool.

3. Flexibilitet

En ovanmarkspool är inte permanent, vilket ger dig flexibilitet. Om du flyttar kan du ta med dig poolen eller sälja den vidare. Dessutom kan du enkelt byta plats för din pool om du ändrar din trädgårdsdesign eller vill ha en ny utsikt.

4. Underhåll

Ovanmarkspooler kräver generellt mindre underhåll än inbäddade pooler. De är mindre mottagliga för problem som skräp och löv som kan trassla upp filtrationssystemet, och du behöver inte oroa dig för markarbeten som kan påverka din poolkvalitet.

5. Säkerhet

Ovanmarkspooler är ofta enklare att säkra än inbäddade pooler, eftersom du kan bygga en trappa eller ramp och installera en säkerhetsbarriär för att hålla små barn och husdjur borta från vattnet.

Att tänka på Innan du bygger din ovanmarkspool

Innan du kastar dig in i projektet att bygga din ovanmarkspool finns det några viktiga faktorer att tänka på:

 1. Placering 
  Välj en plats som är plan, jämn och fri från träd och andra hinder. Se till att du har tillräckligt med utrymme runt poolen för att enkelt kunna gå runt den och utföra underhållsarbete.

 2. Storlek:
  Bestäm poolens storlek och form baserat på din trädgårds storlek och din familjs behov. Kom ihåg att större pooler kräver mer underhåll och energi för uppvärmning.

 3. Markförberedelser
  Trots att du slipper gräva en grop för poolen, kan det fortfarande vara nödvändigt med en viss markförberedelse. Du kan behöva bygga en grund, använda markdukar och plantera gräs runt poolen för att skydda marken.

 4. Budget:
  Bestäm din budget och försök hålla dig till den. Kom ihåg att det kommer att finnas kostnader för poolen, installationen och eventuell markförberedelse.

 5. Underhåll:
  Trots att ovanmarkspooler kräver mindre underhåll, måste du fortfarande se till att poolen rengörs regelbundet, kemikalierna är i balans och utrustningen fungerar som den ska.

Med ovanstående i åtanke kan du nu börja förverkliga din dröm om en egen pool ovan mark. När du har installerat din pool kommer du att kunna njuta av många roliga och avkopplande stunder i solen, och din trädgård kommer förvandlas till en plats för sommarminnen som varar livet ut.

Dela detta inlägg

Andra inlägg